Uimahallitoiminta

Seuran uimahallivuoroilla jäsenien on mahdollista harjoitella räpyläuintia ja laitesukellusta, mikä ei tilantarpeen vuoksi ole hallin yleisvuoroilla sallittua. Lisäksi järjestetään ohjattua junioritoimintaa sekä uppopalloharjoituksia.

Junioritoiminta

Norpparyhmä on tarkoitettu 7-15 vuotiaille Rovaniemen Urheilusukeltajien juniorijäsenille, joilla ei ole ollenkaan tai on jonkin verran kokemusta snorkkelisukeltamisesta. Ryhmässä tutustutaan snorkkelisukellukseen ja vesielementtiin pelien, leikkien sekä harjoitteiden avulla. Harjoitukset tapahtuvat pääosin altaan matalassa päässä, mutta taitojen kehittyessä harjoitteita tehdään myös syvemmällä. Norpat voivat lainata seuran maskeja, snorkkeleita ja räpylöitä. Harjoitukset ovat seuran vuorolla harjoituskalenteriin merkittyinä päivämäärinä sunnuntaisin klo 10.00-11.00.

Pyrimme myös vierailemaan norppiemme kanssa mahdollisuuksien mukaan erilaisissa tapahtumissa ja ralleissa. Norppien treenivuosi huipentuu omaan, jokakeväiseen Naparalliimme, jossa norpat pääsevät kisailemaan leikkimieliselle rastiradalle.

Hyljeryhmä on tarkoitettu 12-15 vuotiaille Rovaniemen Urheilusukeltajien juniorijäsenille, joilla on jo kokemusta snorkkelisukeltamisesta. Ryhmässä treenataan snorkkelisukellusta vapaasukelluksen ja uppopallon parissa. Hyljeryhmäläisiltä odotetaan jo sujuvaa perusvälineiden käyttöä, ja heidän tulisi päästä pohjaan altaan syvässä päässä, sillä harjoitukset tapahtuvat siellä. Hylkeillä olisi myös hyvä olla omat perusvälineet, mutta tarvittaessa myös seuran lainavälineet ovat käytössä. Harjoitukset ovat harjoituskalenteriin merkittyinä päivämäärinä seuran vuorolla perjantaisin klo 19.30-20.15.

Uppopallo

Uppopallo tai paremminkin "underwater rugby" on veden alla pelattava nopeatempoinen kontaktilaji. Se on maailman ainoa kolmiulotteinen pallopeli, jossa syöttö tai vastustaja voi tulla myös ala- tai yläpuolelta.

Uppopalloa pelataan uima-altaan syvän pään pohjalla. Joukkueet pyrkivät sukeltamalla tekemään maaleja koreihin, jotka on kiinnitetty altaan pohjaan. Pelivälineenä on suolavedellä täytetty uppoava pallo jota kuljetetaan syöttelemällä.