Norjan kevätleiri

Kirkkoniemi, Norja
11.5.2019

Kiinnostaako sukellusreissu Pohjois-Norjan upean kirkkaisiin vesiin?

RUS järjestää perinteikkään Norjan kevätleirin 11.5.-19.5.2019. Leirillä ei tarvitse olla kokonaista viikkoa, lyhyempikin aika onnistuu. Tule mukaan bongailemaan kuningasrapuja, kissakaloja, kampasimpukoita, kampeloita ja meritähtiä. On Jäämerellä törmätty hylkeisiin ja miekkavalaisiinkin! Oman huikean lisänsä Norjan reissuihin tuovat myös historialliset ja upeat hylyt. Mahdolliseksi leiripaikaksi olemme kaavailleet Kirkkoniemeä, joka on todella hieno kohde sekä aloitteleville että jo hivenen kokeneemmille sukeltajille. Ainakin allekirjoittanut voi lämpimästi suositella tätä kohdetta.

Kaikki sukellukset pyritään räätälöimään sukeltajien kortitustasoon ja toiveisiin sopiviksi, joten syvempien sukelluksien lisäksi on mahdollisuus sukeltaa myös matalampia, p1-sukeltajalle sopivia sukelluksia. Venesukelluksien lisäksi on mahdollista sukeltaa myös rannasta. Norjan vedet ovat kuitenkin kylmiä, joten varusteiden tulee sopia kylmiin oloihin. Reissut pyritään tekemään mahdollisimman kustannustehokkaasti: kulut jaetaan sukellusten ja osallistumispäivien mukaisesti. Myös kyyditykset pyritään järjestämään kimppakyyteinä.

Jatkettu ennakkoilmoittautuminen päättyy 20.2.2019, johon mennessä tulisi maksaa ennakkomaksu, 50e, seuran tilille. Maksamalla ennakkomaksun varmistat paikkasi leirillä. Ennakkomaksu käytetään majoituksen kustantamiseen, ja hyvitetään lopullisista kuluista. Lopullinen leirimaksu määräytyy kuljetusten, majoituspaikan, ruokailun sekä yöpymisten mukaan. Seura ei ota leiristä järjestämismaksua, vaan osallistujat maksavat vain kulut omasta osallistumisestaan. (Aiempien leirien perusteella esimerkkikuluja: majoitus n. 50e/yö, ruuat n. 10e päivä, matkabensat 50e/edestakaisin kyydistä riippuen jne.) Leiri on seuran tapahtuma, joten seuran välineitä saa lainata veloituksetta.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Sihteerille valtteri.mannikko@gmail.com